Nepal

donderdag 11 december 2014

Projecten Nepal



In de zomer van 2015 gaan 14 jongeren voor drie weken naar Nepal om daar vrijwilligerswerk te verrichten. Dit gaat in samenwerking met The International Award for Young People en Himalayan Care Hands.

In Mainapokhari gaan wij aan de slag in een kliniek voor zwangere vrouwen. Afgelopen jaren werd er geholpen om een muur rond de kliniek te bouwen en om regenwater af te voeren. Wij zullen hier ook voorlichting geven over HIV/Aids.

Verder gaan wij hier aan de slag op de Hanumanteshwor Primary & Secondary School and University: een basis- en middelbare school, die tevens dienstdoet als plaatselijke universiteit. Het sponsorgeld zal gebruikt worden om schoolspullen te kopen voor kinderen die dat niet zelf niet kunnen betalen. Hier gaan wij onder andere workshop geven over HIV en Aids, hygiĆ«ne, Engels en recycling. 


In Banepa zullen wij op een dovenschool meehelpen. Op deze school krijgen dove en slechthorende kinderen basis- en middelbaar onderwijs.

Met het sponsorgeld zullen basismaterialen als pennen, papier, schriften en (les)boeken gekocht worden. Maar ook ehbo-materialen en de nodige ziekenhuisapperatuur zullen wij financieren.


De officiĆ«le website van deze projecten is:  https://awardnepal.wordpress.com/
De website van de partnerorganisatie: http://www.himalayancarehands.nl/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten